BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

vineri, 5 februarie 2010

Scuti-ne-ati!

Ziceam eu in postul trecut ca nu mai avem chestii interesante si picante la TV. Eh, am descoperit eu ceva nou azi, in timp ce imi xeroxam sute de foi pentru studiul la licenta! Pe cand tanti se chinuia sa imi listeze si sa imi numere mie foile, vad eu cea mai noua stire pe ProTv, si surpriza!, nu era o crima (aia a fost cam a treia stire).

Din ciclul "Foaie verde bat, n-ai de lucru, fa-ti!" cica ne tragem scuturi antiracheta, ca am acceptat "propunerea" SUA de a irosi multi bani (vreo 3-4 miliarde de verzisori) pe niste jucarii care cica ar trebui sa ne creasca prestigiul pe scena internationala. Nah, ce-i trebuie chelului - tichie de margaritare!

Nici n-am iesit inca din deja plictisitoarea criza, oamenii inca nu prea isi gasesc de lucru sau nu-si primesc calumea salariile, drumurile (unde exista) tot gaurite sunt, cladirile de locuinte tot neizolate sunt (nu mai vorbim de alea care par ca se vor darama la urmatorul chef cu manele)... plus: aglomeratia + poluarea, aspectul urban jalnic al unor mari centre universitare (printre care si Bucurestiul), digurile care vor fi din nou spalate la vara la inundatii, bursele de toata jena, etc, etc.

Da bah, dar avem scut antirachete! Haualeu, ca poate da Iranu' (fix in noi)! Vine Ahmed calare pe racheta si kaboom! Bine, intai trebuie sa caute Romania pe harta, ca ma indoiesc ca stiu ca existam... pana acum... acuma o sa stie de ea ca de o tara pe o lista... si nu o lista roz pentru ei. Oh, well, lasa ca ne apara mama bear (SUA - care nici ea nu prea cunoaste mare lucru), daca o fi sa dea, oricare ar fi (da' sa fie dusman si de-al nostru, fratica!). Ca pana ne-om da noi seama cum se apasa butonul la racheta ne mai creste o coada sau doua (in caz ca o fi ceva chimic shit) sau mai facem vreo epidemie de gripa pestelui, ca asta tot nu a fost inca (in caz ca o fi ceva bio - ca tot e la moda sa fim bio!).

Noi nu avem o armata conventionala calumea, se desfinteaza sectii, echipamentele sunt din vremea in care Scrat se juca cu ghinda, nu mai vorbesc de tehnica medicala in caz de doamne-feri! Dar noi ne jucam cu racheta (in nisip?).

Ah, da si cica exista riscul sa fim considerati teroristi! Da, deja vad muncitorul roman frustrat cum face cocktailuri Molotov din tuica + saniuta + rom + Polar + Adria/American Cola (= Patrafox, Molotovul romanesc) si arunca in aer o Dacie 1310... daca vrea sa fie anarhist rau nenoroceste si un Logan! Sau cocalarul cum face cocktailuri Molotov din whisky cu Red Bull + "jmecherie", in sticla de Shvarovschi si cu fitil de "haur" si arunca in aer BMW-ul dusmanului. Si ca imn baga o manea anarhista! Terorism romanesc, auzi, se vede ca ne cunosc "bine"!

Facem ce facem si numa' tampenii facem... in loc sa ne vedem barna din fundul nostru, vedem praful de pe papucii altuia. Doar nu credeti ca am facut smecheria asta pentru noi si doar pentru noi. De fapt, eu cred ca nu am facut-o deloc pentru noi, ci ca sa asiguram o bariera, un fel de zona tampon pentru altii. Ca de obicei, ramanem calul de bataie si ne si mandrim! Eu zic ca ne-ar trebui o decoratie - o palarie in forma de con pe care sa scrie "SUCKER!" - cam ca in desenele cu Bugs Bunny.

Oh well, inca un motiv sa nu avem bani, sa creasca taxele, sa puna accize si pe apa minerala imediat (deh, bulele costa!... si te si baloneaza, deci trebuie consumate cu moderatie si accize), sa piteasca bani, sa gaseasca scuze si evident, sa se dea mari! Deci de asta mananc eu ciocolata mai scumpa (yeah, real junk food, huh?!).

No, ce sa mai zic, ca deja am folosit nu stiu cate zicatori ca sa imi exprim parerea. Bine ca exista butonul "Edit", in caz ca ma mai trece vreun gand. Pana atunci hai ca mai zic una, da' mai polisemantica asa, sa fie ciresica! Sper sa va prindeti!

Tara arde si baba (sau mosu') se scuteste! (cu anti-rachete si de tot!)

14 comentarii:

Michael spunea...

Mdeh, și se plâng că LHC-ul a costat 5 miliarde și că le-a fost greu să obțină fonduri și au mari probleme cu finanțările... Cred și eu, din moment ce echipamentul militar are prioritate mult mai mare decât experimentele științifice (și medicina).

Anca spunea...

@ Michael: lasa ca fac eu experimente "stiintifice" si sociale pe noi, ca sa compenseze!

@ Zoly: bai, sa stii ca m-am gandit si eu la optiunea asta! afara de ceva orase mari si ceva populatie nu ar avea ce sa modifice :)) si am si intra in istorie ca "tara-martir", macar o data nu cu sensul de fraieri :)) ... ok, gandim cam cinic si rautacios, dar nah, pariez ca ar merge :))

georgyiris spunea...

OOO, dar nu te-ai obisnuit deja ca tot romanul "cool" pupa in .... orice tine de S.U.A? E ca in desenele " 2 stupid dogs" , unde, in cazul nostru, Romania e unul din caini ( la alegerea fiecaruia), si vine nenea ala ( SUA) si da comenzi: sit, roll over, shake ( as da toata ciocolata mea pe un an sa vad reactia la comanda asta :)) ), si parca vad ca in curand va executa si un " play dead" . Oh joy!

Anca spunea...

@ Georgi: eu nu as zice ca tot romanul, ca multi sunt care gandesc si altfel... eu cred ca sunt chiar putini care sa fie de acord, dintre cei interesati de domeniul asta. Doar ca astia nu prea au putere de decizie, mai ales cand oricum nu sunt intrebati defel de astfel de decizii... oricum mie mi-ar fi frica si de cazul in care am fi intrebati, la cati sunt care merg la vot ca la sarbatoare si fara sa aiba idee. Dar nah, pana nu ne formam o cultura politica care sa ne sustina, asta e, follow the "leader"... :\

georgyiris spunea...

Eu ma refeream la romanul ”cool”, dar totusi nu pot sa dau denumirea in romana, ca e cam porno, intelegi tu... Aia cu ceafa lata care ii privesc ca pe niste zei pe Maruta, ala de la Acces direct sau pe Diaconescu. Din vorbele lor de duh isi trag seva creatoare pe care o revarsa apoi peste conturile hi5 are unor pitzi, sau pe peretii cladirilor istorice. Recunosti personajele? Cat vom avea de-astia printre noi, sa nu ne miram de conducatori. Cultura, de orice fel mai are de asteptat.

Man vs Woman spunea...

scut anti-racheta...acum ca nu mai avem bani,cred ca sunt 5 oameni cocotati pe un stalp,inarmati cu prajini si cum vad o racheta JAP,la pamant cu ea:)

georgyiris spunea...

:))) ce tare-i chestia cu prăjinile!!! În sfârșit ne putem schimba numele țării: Republica Noua Somalie.Și vom fi mai bazați ca ei, că avem ceeeva mai multă cărniță pe noi. :))) yaaaaayyy

Anca spunea...

@ Man vs Woman: foarte tare ideea si plastic descrisa! Lucrul facut de mana ta pana la urma e cel mai bine facut :))

@ Georgi: bai, nici chiar asa :))) eu sper totusi la evolutie, nu involutie. Nu-mi calca in picioare speranta :))

Sergius spunea...

aici e vorba de afacerile lu' astia babaci ,perioada asta saracii saracesc si bogatii se imbogatesc,de ce ?pentru ca ei conteaza si familiile lor ,cam asta e politica lor, restu(noi) ori i "ajutam" ori nu :P

Anca spunea...

well, helllo Sergiu, good to have you here >:D<!

J Mihai spunea...

Absolut exceptional scris! Delicios postul. Astept acum sa aparem prin Family Guy sau SouthPark.

Anca spunea...

@ Mihai: =))) vine Bono si ne sponsorizeaza! (pt cei ce stiu faimosul episod!) :))

ocsike spunea...

Ceau cand ai chef... m-am mutat cu blogul pe http://www.ocsike.ro daca esti draguta sa schimbi in blogroll... mersi

Andra spunea...

Da Anca, si eu sunt de acord ca e ultima chestie care ne-ar fi trebuit acum DAR inca nu te-ai obisnuit ca noi dansam cum ne canta americanii??
Si cu actuala situatie a Romaniei si daca e sa luam in considerare si clasa politica .. nu prea avem de ales.