BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

vineri, 30 iulie 2010

Sandra Brown și găleata cu hamsteri

Gata cu ploaia momentan, gata cu vremea gri-plumb și de beție. Măcar pentru moment. Revine și cheful de a face ceva... sau plictiseala... eu am tratat-o cu o inițiativă bravă: să fac ordine în bibliotecă. And the story begins....

Acum două zile căutam și eu o cărțulie în ditamai biblioteca. Nimic special. Căutând în locul unde credeam eu că sunt cărțile cu litera G, precum le știam aranjate ultima oară (tot de mine!) observ că pe lângă cele cu G mai apar și altele cu S, T, C, B, etc etc. Fatalitate! No, caută o cărțulie modestă ca mărime în mulțimea de peste 400 de cărți. Hai că mai încerc tot în jurul raftului respectiv, poate poate, îmi zic. Când mârșăvia se întamplă!

Mă atacă Sandra Brown, această hidră cu 4 capete a literaturii siropoase! Scoțând subtil cartea de Al. Dumas, subjugat și folosit ca eventuală momeală, declanșez atacul și tot raftul cu Sandra Brown se aruncă pe mine, ca armata lui Mircea asupra turcilor! Sau ca Băsescu asupra salariilor! Mă retrag puțin în defensivă, după care declar război bibliotecii dominate în stil imperialist de aceste specimene. Pornesc în ofensivă și scot toate cele peste 550 de cărți din bibliotecă (cum am aflat că sunt peste 550, vă spun imediat!).

Și astfel începe o luptă lungă, de rearanjare a cărților în bibliotecă, în ordine alfabetică, ca data viitoare când mai caut o carte decentă, să nu mă mai împiedice toate măturile (TM Dani) să o găsesc. Și dacă tot facem o treabă, să o facem calumea, deci le-am și indexat în Excel! A durat cam 9 ore, dispuse în două zile, dar s-a făcut! Ete așa am aflat și câte cărți am, și câte cărți aș arunca fără remușcări...

Before....


Mao: What to choose, what to choose...


After...




Și vorbind de cele pe care le-aș arunca fără remușcări, dacă nu ar reprezenta pietre filosofale ale tinereții părinților, menționez armatele Sandra Brown, Judith Gould și Sidney Sheldon, cu titluri glorioase de gen „Și bogații plâng”, sau „Niciodată prea bogat”, „Tentația”, „Violul”, etc etc; dar pe lângă astea și Pacepa (Orizonturi roșii), am găsit mături și mai și. Precum cea din imagine! Nu îmi vine să cred că pe lângă Sienkiewicz, Voltaire sau Marx am așa ceva! Dar nah, după cum am spus, nu strivesc corola literară de minuni a altora, așa că le-am cruțat.


Ce mama mamelor e CHESTIA aia?





Însă cele ce m-au șocat cel mai mult au fost astea:



Nu știu cum au ajuns astea în biblioteca mea și nici nu vreau să știu. Menționez doar un scurt fragment, spre cârcoteala mea și a voastră. Tot pentru cârcoteală, am să arunc un ochi și pe alte articole, poate în scopul unor viitoare postări.





Până, atunci, mai postez doar 2-3 poze, pentru cei care au râs de mine când le-am povestit de găleata mea cu hamsteri :P. V-am spus eu că nu glumesc!




9 comentarii:

georgyiris spunea...

O daaaa! Ai ajuns acasa si iar te plictisesti. Chiar... imi aduc aminte de episodul trecut al serialului ( caci va fi un serial, punem pariu?) ,, Bibliotecara dementa`` :))
S-a derulat in liceu cand m-ai lasat singura si abandonata O ZI (!!!) printr-a 10-a parca...
Cand am citit titlul m-a cam luat cu rau la gandul ca Sandra Brown se reprofileaza pe povesti amoroase cu tenta zoofilica (iiihhh). Cum ar suna: Hamsterul cu inima sfasiata, Amor de hamster, Dubla identitate hamstereasca :)))

QED spunea...

Tare faza cu Sandra si care mai sunt pe-acolo. Cred ca fiecare parinte a citit macar o carte gen ce-ai aratat tu. Eu zic sa le bagi cat mai la fund pentru ca nu stiu cum se face, dar cartile astea apar mereu in fata si toate rudele se holbeaza cand vin in vizita si exclama entuziasmate: "Vai, tu, ce carti bune ai in biblioteca!". Bine, rudele alea care n-au citit decat astfel de chestii. In rest, mai merge sa mai cumperi cateva carti, nu-s chiar multe. Si-apoi, ma gandesc ca, atunci cand vei mai repeta curatenia, sa ai mai mult de lucru. Merita tot praful inghitit ca sa mai vrei sa recitesti a....cata oara... o carte din randurile din spate.

Anca spunea...

@Georgi: sigur se va mai repeta episodul pentru ca biblioteca va fi la un moment dat „rearanjata”. Sper doar ca nu se va intampla in urmatorii 2 ani. :)) Si ce zici de... Si hamsterii plang... Niciodata prea hamster :))

@QED: Praful a meritat, dar sper totusi sa nu mai repet schema. Cine stie, poate pana data viitoare am sa am totusi mai putine carti! >:)

georgyiris spunea...

:)) Dragoste la umbra hamsterului, Hamsterul nascut joi ( un clasic!) :)))

Anca spunea...

@georgi.. bwhahahahah: Thursdays Hamster... brilliant! :)))

Anonim spunea...

Sandra Brown si galeata cu hamsteri poate fi un titlu de poveste extrem de comerciala (a se vedea Alba ca Zapada si aia mici si multi). Propun (da, am ajuns sa impun eu directie in prorpiul tau blog ^___^) sa faci un post special dedicat povestii, iar din commenturi sa o construiesti. Am putea debita multe, cred, si cine stie ce porcarie hilara va iesi. Poate o publicam si o indesam in biblioteca ta ;)

Anca spunea...

hahhaha... ce-i drept ar fi o idee ok...am sa ma gandesc la un starting point :D...

Oana Portase spunea...

mă tăvălesc de râs. hamsterii ăia sunt de... nu-mă-uita :))

Anca spunea...

:D Eu ti-am zis, Oana... dar tu nu ai vrut sa ma crezi!