BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

miercuri, 28 aprilie 2010

Cine se scoala de dimineata e bratara de aur

Noh, hai noroc si bine v-am gasit. De-acum incolo, din cand in cand, o sa va oripilez cu scriitura mea; in urma fuzionarii sub egida Vorba lu' Crap, blogul meu si-al Ancai au devenit surori (cred ca blog e feminin, nu?) asa ca o sa dau cu pixu` pe-aici ori de cate ori o sa am ceva de zis. Nu-s prea dus la biserica, scriu grafic, ma enervez repede si nu-mi convine nimic. Think porcusorul isteric :)
Daca vreti sa cititi mai mult, aruncati cu clicku` aici sau culegeti-ma din blogroll.
Asa, acum c-am trecut de prezentare, sa-ncepem cu tema de azi: cine dracu' a scos din preputzu' gandirii maretele maxime si "cujetari" populare din infinita, bogata, daco-romano-slavica limba romana? Zau asa, unele sunt mai aberante decat religia, si nu multe lucruri pe lumea asta sunt mai aberante decat religia.
Sa va dau un exemplu: cine se scoala de dimineata, departe ajunge. Pe dracu! Din proprie experienta de navetist muncitor pe plantatie, va zic SIGUR ca cine se scoala de dimineata e obosit si nervos toata ziua, face cearcane, probleme cu stomacul, oboseala cronica si alte minuni ale lumii moderne. Singurul strop de adevar din "cine se scoala de dimineata, departe ajunge" e legat strict de coordonatele geografice; cine se scoala de dimineata, ajunge la munca; eu intamplator muncesc la 20 de kilometri de casa, deci am putea spune ca ajung departe. Cred, de fapt, ca marii maestri ai gandirii populare asta aveau in cap cand au scos gogomania. Cine se scoala de dimineata, departe ajunge: la camp, la targ, la castelu' grofului cu jalba'n protap, toate acestea fiind locatii greu accesibile daca nu vroiai sa te prinda noaptea pe drumu` de`ntoarcere si sa te jefuiasca Pintea, Petrache Poenaru, Terente, Mailat sau cine naiba se mai ocupa cu talharii si jafuri armate in vremurile alea. Asadar, te sculai devreme ca sa ai timp sa le faci pe toate si sa ajungi departe. Propunerea mea pentru un update la vorba cu pricina este "cine se scoala de dimineata se culca la loc" sau "cine se scoala moderat de devreme, pe la un 9-10 asa, ia firobuzu' pana la capat de linie si departe ajunge".
O alta zicala total aberanta este "cine sapa groapa altuia cade singur in ea". Pai asta e o gogomanie majora, fratilor; cat de tampit sa fii sa cazi in groapa pe care ai sapat-o? Numa' Dorel cand e imbibat cu Unirea ar fi in stare sa cada intr-o groapa proaspat sapata. Da' un om capabil, cand sapa o groapa, isi ia toate masurile de protectia muncii, zic. Si, cum adica, groapa ALTUIA? Cine, in tara asta, face ceva, ORICE, pentru altul? Chiar si o groapa? Cu exceptia groparului de la tzintirim, care e platit pentru asta, nimeni nu sapa de bunavoie o groapa pentru altu'...mai ales avand in vedere riscul crescut de a cadea singur in ea, dupa cum intelept avertizeaza sus-amintita zicala.
Si astea sunt doar doua exemple...deci, ca sa va fac o aroganta, va lansez o provocare: gasiti si voi maxime, proverbe, cugetari cretine si comentati-le literar-artistic intru hazul tuturor. Cea mai haioasa explicatie castiga - multa stima.
Asadar si prin urmare, si-acestea fiind spuse, v-am pupat pe portofele, si s-auzim de bine!

10 comentarii:

Anca spunea...

Eu intotdeauna am fost intrigata de "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face"... ergo, printr-o simpla operatie logica: Fa altuia ce-ti place tie? hmmmm :)))

Anonim spunea...

Da.. am dat peste blogul tau din greseala.. si mi-am permis sa imi pierd timpul citindu-ti gogosile mintale. :)) si daca tot am facut-o, sa o fac bine de tot si sa iti las si un comment:D

In primul rand, se vede clar ca nu esti destul de matur/matura, pentru ca daca ai fi, ti-ai da seama ca daca te-ai pune la pat pe la 11 te-ai trezi la 7 fara nici un cearcan, probleme cu stomacul sau mai stiu eu ce alte frustrari de copil parasit de parinti :D
2. Nu te pune nimeni sa mergi 20 km pana la servici ca sa ajungi departe :D o faci cu mana ta.. si sfat, daca tot o faci, fa-o astfel incat sa fie cat mai placut, ca deh, te inteleg ai nevoie de bani bla bla bla.
4. La faza cu Cine sapa groapa altuia.. nu mai comentez absolut deloc pentru ca.. nu stiu.. ar trebui sa ma cobor prea mult si sa irosesc prea multa energie ca sa te iau pe tine de manutza si sa iti arat cat de.. aberant esti tu.. parca asta era cuvantul folosit de tine.
Prietene/draga mea, eu zic sa taci, si e un sfat prietenesc, ca ma gandesc ca or sa vada si altii postul asta al tau si s-ar putea sa nu fie atat de prietenosi ca mine :))

Fa-ti majoratul si apoi mai vedem cum e cu trecutul asta prin viata :D
O zi mirifica in continuare!

Oly spunea...

@Anca: mda, asa ar fi logic; desi ce-mi place mie s-ar putea sa nu placa altuia, deci ajungem la un paradox.
@Anonim: nu inteleg de ce ti-ai pierdut timpul scriind 3 pagini de comentariu, in primul rand; in al doilea rand, din curtoazie, o sa-ti raspund: 1. ma culc la 9.30 si ma trezesc la 5 dimineata la fel de obosit cum m-am culcat. Pe de alta parte, nu-ti permit sa faci afirmatii gratuite gen "copil parasit de parinti" , ca nu ne tragem de sireturi.
2. Ba da, ma pune bunul simt sa merg la servici, altfel as fi un internaut frustrat care lasa comentarii aiurea pe un blog pe care nu l-a obligat nimeni sa-l citeasca.
3. chiar te rog, nu te cobori, mie mi-e bine aici jos si fara bagatori de seama; am mai mult aer de respirat.
4. pe principiul "nu-ti convine, nu citi", pot sa scriu cand, cat, si unde vreau, si mi se rupe`n 14 de critici gratuite de obositi fara imaginatie.
5. strict pentru linistea ta sufleteasca, imi faceam majoratul pe cand matalutza invatai cam cum vine treaba cu internetul si ce e ala browser.

Anca spunea...

oaaaa... primul conflict!!! ce dragut! Cu toate astea, reamintesc ca multe articolase de p-aci sunt cu scop umoristic si reprezinta niste tentative de pamflete :) si nu trebuie luate ATAT de in serios si literal!

Daca am fi seriosi, probabil am fi publicat deja o scurta culegere de poezii si am fi ajuns deja in manuale. Dar nu suntem acolo.

Deci, pentru nenea anonim: 1. ne place misterul dar nu lasitatea. Eu cand vreau sa fluier, fluier! Dar dau si numele, sa se vada asta! Dumneata fluieri?
2. Relaxeaza-te si deschide-ti mintea!

Anonim spunea...

@Anca: Nu te-am intrebat ce iti place :))

@Oly: Daca iti faceai majoratul atunci cand eu invatam ce e ala browser, nu ajungeai sa muncesti atat de mult si poate ca acum nu mai scriai "aberatiile"(cuvant folosit de tine) pe care le scrii acum.. poate erai la o bere cu prietenii..eh? Prieteni..ce cuvant, nu? (eu catre public: Ce? Cum adica nu credeti ca are prieteni? De ce ati spune asta?) .. Cine stie, poate ca ai salariu mare, poate ca nu.. si sincer nu ma intereseaza. Dar ma pocneste in cap ca exista oameni care isi vand viata ca sclavi pentru un salariu poate de cacat, poate nu. Bun sa zicem ca ai salariu bun. Ce faci cu el? NIMIIIC :)) pentru ca te culci la 9 si te trezesti la fel de obosit la 5. Ia intreaba-te pe tine ce vrei tu sa faci cu viata asta? Asa vrei sa o traiesti? doar de la 5:00-21:00? Ironic nu?

P.S. tu citesti bloguri ca te obliga cineva? :))
P.S.2: Ok, imi retrag afirmatia cu parintii, am fost rautacios :D
P.S.3: Nu sunt 3 pagini de comentariu, sunt doar cateva randuri de comentariu pentru un post cu caracter de lipitoare.. stii animalu' ala de sta si suge sange :D

Din nou, @ Anca:Am mintea destul de deschisa, dar te rog, nu ma baga in seama daca nu ai ceva bun si constructiv de spus :D

O zi cat mai buna voua!
;))

Anca spunea...

Anonim, nici noi nu te-am intrebat de filosofia de viata! Noi doar mai radem, glumim, din cand in cand... De vrei sa razi CU noi, esti binevenit, de nu ne intelegi, asta e, nu ne asteptam sa multumim pe toata lumea. Si inteleg si faptul ca odata ce faci ceva public, trebuie sa te astepti la reactii, chiar si negative sau de dezaprobare. Insa postul nu trateaza subiecte politice, nu jignim nici o etnie, rasa, nici un grup marginal. Nu ne luam de nimeni. Tu de fapt, ce dezaprobi?

Si referitor la "nu ma baga in seama daca nu ai ceva bun si constructiv de spus"... cele mai bune sfaturi sunt acelea care au fost aplicate intai pe propria persoana. :)

Good fight, good night! :))

ocsike spunea...

Ha ha... mioritic și anunțul colaborării.
Buturuga mică răstoarnă carul mare. Oare nu suntem în era mașinilor? Așa că, mai bine ar fi, ”Groapa noastră ce-a de toate zilele, răstoarnă Dacia națională”... :D

Anonim spunea...

Maximele a la mine suna asa:

Cine se scoala de dimineata...doarme mai putin

si bineinteles

Cine sapa groapa altuia sigur e gropar.

Interesant conflict. E facut intr-un stil atat de cunoscut mie incat nici macar nu m-am mai obosit sa citesc:) Doar cine isi traieste viata pe calculator depune atata efort in niste commenturi. Go out more ;)

Manjusri spunea...

Un amic are o vorba: "cine se scoala de dimineata, cade singur in ea". :D

Anca spunea...

@Tao & Manjusri: mi-am mai amintit una: cine sapa groapa altuia ajunge departe!